Embracer Grubu Üç Ayrı Şirkete Bölünüyor

Bugün yapılan resmi basın açıklamasına göre Embracer Group, üç ayrı oyun ve eğlence şirketine bölünme planlarını duyurdu.

Şirketler arasında Asmodee Group, Coffee Stain & Friends ve Middle-earth Enterprises & Friends yer alacak. Embracer onların “resmi isimlerinin daha sonraki bir aşamada belirleneceğini” belirttiği için son iki isim geçici olabilir. Ancak şimdilik Embracer’ın daha büyük önceliklerine işaret ediyorlar.

Asmodee çalışmalarına masaüstünde devam edecek. Coffee Stain & Friends, Premium ve Oynaması Ücretsiz segmentler altında faaliyet gösteren PC, konsol ve mobil oyunlara odaklanacak. Diğerlerinin yanı sıra Goat Simulator geliştiricisi Coffee Stain ve South Park: Snow Day yayıncısı THQ Nordic Premium kapsamına girecek.

kristal dinamiği

Middle-earth Enterprises & Friends, Crystal Dynamics’e ev sahipliği yapan Lord of the Rings IP’sine ve Tomb Raider’a liderlik edecek. Ayrıca Flying Wild Hog Studios, Tripwire, PLAION ve diğer çeşitli yaratıcı ekiplere de ev sahipliği yapacak.

Embracer Group, Middle-earth Enterprises & Friends’in daha fazla AAA oyunu üzerinde çalışan “daha şeffaf bir varlık” olacağını söylüyor.

Bu bölünme, kapsamlı işten çıkarmalar nedeniyle taraftarların ciddi tepkisiyle karşı karşıya kalan Embracer’daki bir dizi büyük değişikliğin ardından geldi. Örneğin, Embracer bir Deus Ex maçını iptal etti ve Eidos Montreal’deki personeli işten çıkardı. Bu ekip artık Middle-earth Enterprises & Friends’in kapsamına girecek.

Şubat ayında yayınlanan Embracer mali raporu, şirketin temel ilkesinin “hissedar değerini en üst düzeye çıkarmak” olduğunu öne sürdü. Embracer Group, çok çeşitli ekiplerdeki çalışanları kapattı, sattı ve işten çıkardı. En son Sabre Interactive’i ve ayrıca Gearbox Entertainment’ı sattı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni Maceraya başlamaya hazır mısınız?

Video Oyun Dünyasının Güncel Haberlerini En Önce Öğrenmek için takipte kal!

Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Nöbetçi Oyuncu sitesine aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu makale/metin veya yazılar sadece Nöbetçi Oyuncu tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan nobetcioyuncu.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.