Fable Fortune Geliştiricileri Yeni Oyunu Rafa Kaldırdı, Takımın Yarısından Fazlası İşten Çıkarıldı

VGC tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, Fable Fortune geliştiricisi Flaming Fowl, yaklaşmakta olan ortak RPG oyunu Ironmarked’ı rafa kaldırmaya karar verdi. Ayrıca ekip yakın zamanda çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkardı.

Flaming Fowl Studios, daha önce orijinal Fable üçlemesinde çalışmış Lionhead Studios emektarlarından oluşan bağımsız bir ekiptir. Hayranlar yakın zamanda masaüstü klasiği Gloomhaven’ın dijital uyarlaması olan Flaming Fowl’u tanıyacak.

VGC’nin raporunda Flaming Fowl’un CEO’su Craig Oman, Ironmarked’in “kısmen orta seviye boyutlu bir oyun olmamızdan dolayı” yayıncı bulmakta zorlandığını söylüyor.

Umman ayrıca sektörün hâlâ sağlam durumda olan mevcut durumuna da değindi. Daha geçen hafta, GTA 6 yayıncısı Take-Two Interactive bile işten çıkarmaları ve oyun iptallerini duyurdu. Kalkınma finansmanına yönelik ortam kesinlikle değişti.

Umman, “Birlikte çalıştığımız yaklaşık 30 kişiden şu anda yaklaşık dokuz kişiye düştük” dedi. Ancak stüdyonun hâlâ bu yılın sonuna kadar “yeni, küçük, kendi kendini finanse eden bir strateji oyunu” yayınlama planları var.

Bu arada Flaming Fowl, istek listeleri oluşturmak için bir Ironmarked demosu yayınladı. Bu veriler yayıncıları fikirlerini değiştirmeye ikna edebilir. Ironmarked, ortaçağ fantastik dünyasında geçen sıra tabanlı bir strateji oyunudur. Flaming Fowl ve etkilenen çalışanların işten çıkarmaların ardından toparlanmalarını umuyoruz.

Fable hayranları hâlâ 2023 Xbox Games Showcase’de yeni bir fragmanı gösterilen bir sonraki oyunu bekliyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni Maceraya başlamaya hazır mısınız?

Video Oyun Dünyasının Güncel Haberlerini En Önce Öğrenmek için takipte kal!

Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Nöbetçi Oyuncu sitesine aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu makale/metin veya yazılar sadece Nöbetçi Oyuncu tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan nobetcioyuncu.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.