Paradox Daha Fazla Şehir: Skylines 2 Sorunundan Sonra Tekrar Özür Diledi

Geliştirici Colossal Order ve yayıncı Paradox Interactive’in oyunun durumu nedeniyle oyunculardan bir kez daha özür dilemesiyle Cities Skylines 2 için zorlu yol devam ediyor. Bu, oyunun ilk DLC’si Beach Properties’in tamamlanmamış bir şekilde piyasaya sürülmesinden sonra geldi.

Steam’de ve oyunun resmi forumlarında yapılan uzun bir açıklamada stüdyo, oyuncuların temel oyunun ve DLC’nin durumuyla ilgili olarak gösterdikleri “hayal kırıklığını” kabul etti.

“Sizden sabrınızı ve desteğinizi istedik, siz de bunları gösterdiniz. Karşılığında sizi hayal kırıklığına uğrattık” ifadesine yer verildi. “Oyunun eksikliklerini gerçekçi olmayan bir zaman diliminde telafi edebileceğimizi düşündük ve mevcut haliyle yayınlanmaması gereken bir DLC’yi aceleye getirdik. Bütün bunlar için gerçekten üzgünüz.”

Beach Properties DLC’sini ayrıca satın alan herkese para iadesi yapılacağını ve bu DLC’nin temel oyuna ücretsiz bir eklenti olacağını da duyurdular. Ancak oyunun Ultimate Edition sürümünü satın aldıysanız para iadesi alamayacağınızı söylüyor Paradox. Bunun yerine Paradox, oyunun oyunculara yönelik bu sürümüne üç içerik oluşturucu paketi ve değeri 39,99 ABD doları olan üç radyo istasyonu ekleyeceğini söylüyor.

Stüdyo, DLC’deki değişikliklerin yanı sıra “Colossal Order’ın yeni ücretli içerik üzerinde zaman harcamasından ve bunun sonucunda Köprüler ve Bağlantı Noktaları Genişletmesi’nin harekete geçmesinden önce önümüzdeki aylarda ek ücretsiz yamalara ve oyun güncellemelerine odaklanacağını” söylüyor 2025’e kadar.”

Oyunun konsol sürümüne gelince, sürümün çıkış tarihi belirli bir tarih olmaksızın süresiz olarak erteleniyor. Ekip, gelecek yapıların konsoldaki sürüme kadar ilerlemeye yetecek kadar ilerleme ve optimizasyon göstereceğini umuyor.

Colossal Order CEO’su Mariina Hallikainen ve Paradox Interactive CEO yardımcısı Mattias Lilja’nın açıklamalarının tamamını aşağıda okuyabilirsiniz.

Şehirler: Skylines 2 sorunları

Tüm Şehir Skylines 2 Beyanı

Sevgili Cities hayranları,

Cities: Skylines II’nin piyasaya sürülmesinden ve Beach Properties’in yakın zamanda piyasaya sürülmesinden sonra birçoğunuzun dile getirdiği hayal kırıklığını görüyor ve anlıyoruz. Sabrınızı ve desteğinizi istedik ve siz de bunları gösterdiniz. Karşılığında biz de sizi hayal kırıklığına uğrattık. Gerçekçi olmayan bir zaman diliminde oyunun eksikliklerini giderebileceğimizi düşündük ve şu anki haliyle yayınlanmaması gereken bir DLC’yi aceleye getirdik. Bütün bunlar için gerçekten üzgünüz. Daha önce buna benzer açıklamalarda bulunduğumuzda, iyileştirmeler yapmaya devam etme taahhüdünde bulunuyorduk ve biz bu güncellemeler üzerinde çalışırken, bunlar kabul edilebilir bir hızda veya büyüklükte gerçekleşmedi ve bu bize acı veriyor’ Artık çoğunuzun güvenini kaybettim. Daha iyisini yapmak istiyoruz.

Yaptığımız ilk şey Beach Properties’i satın alanlara tazminat ödemek. Paketi oyuna ücretsiz bir eklenti olacak şekilde değiştireceğiz, mümkün olduğu ölçüde iade edeceğiz ve Ultimate Edition içerisinde ek içerik sağlayacağız. Maalesef Ultimate Edition alıcılarına geri ödeme yapılması mümkün olmayacaktır. Bunun nedeni, Ultimate Edition’ın dijital ve fiziksel vitrinler genelinde dağıtılmasıdır ve bu durum, kısmi geri ödemenin gerçekleştirilmesinde önemli karmaşıklıklar yaratmaktadır. Özellikle lansmandan bu yana bizimle birlikte kalanların gösterdiği özveri göz önüne alındığında, bunun ideal olmaktan uzak olduğunun farkındayız. Bu bağlılığın karşılığını ödemeye kararlıyız ve bu nedenle Ultimate Edition sahiplerine 3 İçerik Oluşturucu Paketi ve 3 Radyo İstasyonu ekleyerek toplam değeri 39,99 ABD Doları değerinde olacak şekilde tazminat ödeyeceğiz. Bu çözümün, satın alma yöntemi ne olursa olsun adil bir ücret aldığınızı hissetmenizi sağlayacağını umuyoruz.

İleriye baktığımızda, oyunun geliştirilmesine yaklaşımımızda ve sizinle iletişimimizde de acil ve anlamlı değişiklikler yapmak istiyoruz. Birincisi, bu, temel oyunu ve modlama araçlarını geliştirmeye tamamen odaklanmak anlamına geliyor ve ikinci olarak, ileriye dönük önceliklerimizi seçerken sizi, yani topluluğu daha iyi dahil etmek istiyoruz. Colossal Order’ın yeni ücretli içeriğe zaman ayırmasından ve bunun sonucunda Köprüler ve Bağlantı Noktaları Genişletmesi’nin 2025’e taşınmasından önce önümüzdeki aylarda ek ücretsiz yamalara ve oyun güncellemelerine odaklanacağız. Ayrıca, yukarıda bahsedilen Yaratıcı Paketler bağımsız olarak üretiliyor ve oyunu iyileştirme çalışmalarından herhangi bir odağı uzaklaştırmayacak. Doğru şeylere odaklandığımızdan emin olmak için, Colossal Order ve Paradox Interactive ile birlikte küçük bir oyuncu temsilcisi grubunun bu yılın geliştirme planını tartışacağı bir danışma toplantısı düzenliyoruz. Bu gruptaki kişiler, mümkün olduğu kadar çok insanı temsil edecek şekilde topluluk içindeki takipçilerinin büyüklüğüne göre seçilir. Colossal Order ve Paradox Interactive ekipleri onlara tam şeffaflık sağlayacak ve dile getirilen her türlü soru ve eleştiriyi yanıtlayacak. Umudumuz, siz topluluğumuzla birlikte geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamadığımızdan emin olmamız ve bu oyunu parlak bir geleceğe taşıyabilmemizdir.

Bekleyen Konsol sürümünü de ele almak istiyoruz. Bildiğiniz gibi planımız bu yılın bahar aylarında yayınlamaktı. Karşılaştığımız belirsizlik nedeniyle gerçek bir çıkış aralığını bildirmekten ve tutamayacağımız başka sözler vermemekten çekiniyorduk. Cities: Skylines II’yi bir konsol sürümü için gerekli optimizasyon seviyesine getirmekte zorlanıyoruz, ancak artık Nisan ayında yapılacak olan yapı teslimatının, bir sürüm adayı ve ardından bir sürüm yapısı konusunda ilerleme kaydetmemiz için yeterli ilerlemeyi göstereceğinden umutluyuz Ekim ayı için hedefleniyoruz. Ancak bu yapılarda kaydedilen ilerlemeyi görmeden ve değerlendirmeden önce çıkış tarihini onaylayamayacağız ve o zaman bile bazı belirsizlikler her zaman devam ediyor. Amacımız, lansman sırasında hepinizin hak ettiği deneyimi sunmaktır, ancak bu zaman alacaktır. Konsol sürümü üzerinde çalışan ekibin bilgisayar geliştirme ekibimizden ayrı çalıştığını, dolayısıyla odak noktamızı veya zamanımızı bölmeden ilerleyeceğimizi unutmamak önemlidir.

Son olarak, Cities: Skylines II’yi olabilecek en iyi şehir kurma oyunu haline getirmeye olan bağlılığımızı bir kez daha teyit etmek istiyoruz. Desteğinizi ve geri bildirimlerinizi takdir ediyoruz ve gelecekte güveninizi yeniden kazanabileceğimizi umuyoruz. Bunu kazanmak bizim sorumluluğumuzdur ve bu eylemlerin doğru yönde atılmış ilk adım olmasını umuyoruz.

Oyunumuza olan tutkunuzun devam etmesinden dolayı derinden minnettarız. Oyun ve geri ödeme süreciyle ilgili daha fazla güncelleme için lütfen bizi takip etmeye devam edin ve topluluğumuzun bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,
Mariina Hallikainen
CEO, Devasa Sipariş

Mattias Lilja
CEO Yardımcısı, Paradox Interactive

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni Maceraya başlamaya hazır mısınız?

Video Oyun Dünyasının Güncel Haberlerini En Önce Öğrenmek için takipte kal!

Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Nöbetçi Oyuncu sitesine aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu makale/metin veya yazılar sadece Nöbetçi Oyuncu tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan nobetcioyuncu.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.